Wat is psychomotorische (kinder)therapie?
Psychomotorische (kinder)therapie is bedoeld voor mensen die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling en dat ervaren in hun dagelijks leven. Praktijk Adaja uit Nagele, Flevoland zet binnen psychomotorische (kinder)therapie het bewegen en het eigen lijf in. Door te 'doen', kijken we naar gedrag, gevoelens en gedachten. Je ervaart wat de verschillende activiteiten en oefeningen bij je teweegbrengen. Ook leer je om vanuit een ander perspectief situaties en gebeurtenissen te bekijken en te ervaren. Door hiermee te oefenen, leer je op een nieuwe manier om te gaan met allerlei gebeurtenissen, situaties of je verleden.
Wat laat jouw gedrag of dat van je kind zien?
Psychomotorische kindertherapie (PMKT) is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren en volwassenen heet de behandeling psychomotorische therapie (PMT).
Wanneer jij of je kind onderstaande gedragskenmerken heeft, kan psychomotorische (kinder)therapie helpen:
- overbewegelijk
- gespannen
- teruggetrokken
- angstig
- agressief
- onzeker
- somber
- veelvuldig piekeren
- negatief lichaams- of zelfbeeld
- moeite met aangeven van grenzen
- moeite met lichamelijk contact
- moeite met sociale contacten
- onzekerheid / weinig zelfvertrouwen
Behandeling op maat
Als therapeut zet ik de behandeling voor een kind anders op dan voor een volwassene. Voor elke persoon maak ik een behandeling op maat, passend bij de behoeftes en vragen van die persoon. Onder de tabs 'Kinderen' en 'Jongeren' en 'Volwassenen' kun je meer lezen over de specifieke behandeling per leeftijdsgroep.
Grip op je leven
Het belangrijkste resultaat wat we met psychomotorische (kinder)therapie willen bereiken, is de minder sterke kanten van jezelf of je kind en het eigen 'ik' sterker maken, waardoor de ontwikkeling weer op gang komt. Door dit ontwikkelen van jezelf, krijg je meer mogelijkheden voor het omgaan met verschillende situaties en gebeurtenissen. Samen maken we de terugkoppeling naar de dagelijkse praktijk en ondersteun ik je bij de ontwikkelingen die jij of je kind maken.
Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.